Mei Oma hat de immer so lecker gemach (awwer mei Ota hat nie Kerwes gess, weil er hat immer gsaat, er well net de Schwein ehr Fuder wegfresse) 
Kerwes soll jo sehr gsund sin. De Kerwes hat a hohes Gehalt an Kalium un soll a aufbauende, entwässernde un abwerstärkende Wirkung han, außerdem sin a Haufe Vitamine enthalten. Hat dir gewisst, dass Kerwes meh Carotin wie Gelriewe hat???

 


ich zeig eich mol mei Rezept, un des ganze a mit Bilder   
Mer brauch:

2- 4 Kerwese (Zchini) je noch dem wie groß die Familie is.

Man nehme, je nach Familiengröße, 2-4 Kürbisse (Zuchini)

 
Kerwese schäle



In Scheiwe schneide


mit Salz un Peffer gut werze



dann werd des wie a Schnitzl paneert ... Mehl, Ei, Semmelbbresl...



in heissem Ehl (ich verwend Rapsehl) ausbacke



des ganze uff Kichepapier abtropfe lasse un dann warm serveere


 
ich winsch eich gudes Gelinge un gude Appetit